*FALAFEL Falafel klasyczny bezglutenowy (160 g)
Falafel na bazie ciecierzycy i bobu. Doprawione orientalnymi przyprawami bez dodatku cukru.
Falafele to przepyszne, aromatyczne, wegańskie kotleciki z ciecierzycą. Popularne na Bliskim Wschodzie, coraz częściej wykorzystywane w naszej rodzimej kuchni, zwłaszcza roślinnej. Najczęściej podawane w picie, z warzywami oraz sosami, lub z hummusem.
>>> Produkt gotowy do spożycia po obróbce cieplnej. >>> Pakowany w atmosferze ochronnej.
Zalety produktu:
- bez glutenu
- bez jajek
- bez mleka
- bez soi
- bez GMO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Podgrzać w piekarniku, na patelni bez tłuszczu lub na grillu.
Masa netto: 160g
Producent: FALAFEL
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: ciecierzyca, bób, cebula, błonnik grochowy, pietruszka, olej rzepakowy, przyprawy naturalne.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 649 kJ/155 kcal
Tłuszcz - 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,2 g
Węglowodany - 26 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 12 g
Białko - 15 g
Sól - 0,11 g
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze od 0°C do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |