BIO

ROLESKI Musztarda sarepska (210g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5901044019155
Roleski to w 100% polska firma!

Musztarda sarepska BIO

Masa netto: 210g

Producent: ROLESKI

Pochodzenie: Polska

Skład: woda, gorczyca*, ocet spirytusowy*, cukier trzcinowy*, sól

*składniki pochodzenia ekologicznego

Informacje o alergenach: zawiera gorczycę.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 592/141
Białko (g): 4,6
Węglowodany (g): 16
Tłuszcz (g): 5,9

PRODUKT BIO: TAK

PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK

Przepis

Wielkanocna kapusta kiszona z białą kiełbasą
Wielkanocna kapusta kiszona z białą kiełbasą

Składniki:

Marynata:

  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól, pieprz, majeranek

Przygotowanie:

Cebulę i pieczarki kroimy w półplasterki (jeśli używamy grzybów suszonych, najpierw należy je namoczyć w wodzie), następnie smażymy na odrobinie oleju kokosowego do momentu, aż cebula się zeszkli. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem i dodajemy poszatkowaną, odciśniętą z nadmiaru soku kapustę kiszoną. Całość smażymy ok. 5 minut. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, całość zalewamy bulionem (125 ml) i dusimy pod przykryciem ok. 15-20 minut. Po tym czasie kapustę z grzybami przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy kiełbasę posmarowaną wcześniej przygotowaną marynatą. Danie wkładamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Po 30 minutach pieczenia polewamy kiełbasę odrobiną piwa lub bulionu.

Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food