BIO

Arbuz ekologiczny 1szt. (waga około 2kg) - BIO (I)

Dodaj recenzję
Kod: 280435???????

Inna nazwa arbuza to kawon; stanowi on cenne źródło kwasu foliowego i witaminy C, zawiera substancje neutralizujące nadmiar kwasów – co ważne zwłaszcza przy diecie wysokobiałkowej; dobrze gasi pragnienie, działa moczopędnie; miąższ ma zastosowanie w żywieniu chorych na podagrę, z niedokrwistością, z niewydolnością układu krążenia; zalecany również w schorzeniach wątroby i nerek.

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Hiszpania/Portugalia

 

CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

BEZGLUTENOWY: TAK

BEZLAKTOZOWY: TAK

WEGETARIAŃSKI: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis

Gaspacho arbuzowe z chrupiącym tofu
Gaspacho arbuzowe z chrupiącym tofu

SKŁADNIKI

  • 4 dojrzale pomidory
  • ¼ cebuli
  • 1 czerwona papryka
  • 400 g miąższu z arbuza
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

DODATKI

  • tofu (około 180 g – 200 g) pokrojona w kostkę i podsmażone na oleju z dodatkiem ząbka czosnku

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego i blendujemy, aż powstanie puszysty krem. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy schłodzone w lodówce z podsmażonym tofu.