BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

BIO FOOD Barszcz wegetariański BIO 500 ml

(2 Opinii) Dodaj recenzję
Kod: 5905933486875
Producent: BIOFOOD
Barszcz czerwony z ekologicznych buraków to doskonałe gotowe danie. Aromatyczny barszcz czerwony o tradycyjnym, głębokim smaku i klarownej barwie - to połączenie soku z kiszonego ekologicznego buraka oraz soku z kiszonego ekologicznego selera. Całość została przyprawiona dla podkreślenia smaku: liściem laurowym, zielem angielskim, majerankiem, czosnkiem i cukrem trzcinowym. Barszcz jest gotowy do spożycia - wystarczy go podgrzać. Można do niego dodać uszka z grzybami lub wypić jako rozgrzewający dodatek do dowolnego dania.

Produkt pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku. Występujący osad tworzą naturalne składniki buraków i SELERów ekologicznych. SKŁADNIKI: Sok z ekologicznych buraków kiszonych 70%, sok z ekologicznych SELERów kiszonych 30%, przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, czosnek.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie
M

Super smak, wystarczy podgrzać i nic więcej

MH

Bardzo dobry,klarowny i nadający smak dla barszczu,a przede wszystkim bez glutenu.Polecam

Barszcz czerwony 100% ekologiczny, kiszony

Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki buraków i selerów ekologicznych. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku.

Objętość netto: 500ml

Producent: BioFood

Składniki: sok z buraków kiszonych* (70%), sok z selerów kiszonych* (25%), cukier trzcinowy* (3%), ekologiczne przyprawy (1%): liść laurowy*, ziele angielskie*, majeranek*, czosnek*, papryka*), sól kłodawska 1%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)

Barszcz NFC - tłoczony, nie z koncentratu

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna: 96 kJ / 23 kcal

Tłuszcz: < 0,5 g

 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,01 g

Węglowodany: 5,1 g

  -w tym cukry: 3,0 g

Białko: 0,5 g

Sól: 1,3 g

Alergeny: seler

Certyfikat: PL-EKO-07, rolnictwo spoza UE

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej  iż 48 godzin.

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: TAK 

Bez glutenu w składnikach: TAK 

Bez laktozy: TAK 

Bez cukru: NIE

Bez barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK 

Bez orzechów: TAK 

Bez drożdży: TAK 

 

Przepis

Wielkanocny barszcz czerwony
Wielkanocny barszcz czerwony

Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.

Składniki:

  • 1 l wywaru warzywnego lub na bazie wędzonki (żeberka, boczek, pieczona szynka)
  • 4-6 buraków
  • 500 ml barszczu kiszonego (jeśli chcemy uzyskać delikatniejszy smak) lub 500 ml zakwasu z buraków (wówczas danie będzie bardziej wyraziste)
  • chrzan
  • ziele angielskie, liście laurowe, czosnek, pieprz, majeranek
  • opcjonalnie: śmietana

Przygotowanie:

Buraki obieramy i kroimy lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do wywaru wraz z czosnkiem, ziarnami ziela angielskiego, pieprzu i liśćmi laurowymi. Gotujemy do miękkości buraków, pod koniec gotowania dodajemy tarty chrzan, majeranek i opcjonalnie zabielamy całość śmietaną.

Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food