BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

RUNOLAND Borowik suszony ekologiczny (20g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5901641002246
Producent: RUNOLAND
Przede wszystkim obalić należy na samym starcie mit jakoby grzyby nie posiadały żadnych wartości odżywczych. Grzyby bardzo przypominają większość spożywanych przez nas warzyw. Najwięcej białka spośród grzybów jadalnych zawiera nie kto inny, jak sam borowik. Ekologiczne borowiki suszone pozyskujemy jedynie z lasów, w których przez nie były stosowane żadne środki chemiczne. Dzięki temu mamy pewność, że nasze borowiki suszone są w pełni naturalne i zdrowe. Ich aromat zachowujemy poprzez poddanie świeżych borowików procesowi suszenia w naszych suszarniach.

Borowik suszony- BIO

Masa netto: 20g.

Producent: Runoland, Polska.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Wielkanocna kapusta kiszona z białą kiełbasą
Wielkanocna kapusta kiszona z białą kiełbasą

Składniki:

Marynata:

  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól, pieprz, majeranek

Przygotowanie:

Cebulę i pieczarki kroimy w półplasterki (jeśli używamy grzybów suszonych, najpierw należy je namoczyć w wodzie), następnie smażymy na odrobinie oleju kokosowego do momentu, aż cebula się zeszkli. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem i dodajemy poszatkowaną, odciśniętą z nadmiaru soku kapustę kiszoną. Całość smażymy ok. 5 minut. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, całość zalewamy bulionem (125 ml) i dusimy pod przykryciem ok. 15-20 minut. Po tym czasie kapustę z grzybami przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy kiełbasę posmarowaną wcześniej przygotowaną marynatą. Danie wkładamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Po 30 minutach pieczenia polewamy kiełbasę odrobiną piwa lub bulionu.

Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food