BEZGLUTEN Bułka Ciabatta bezglutenowa (200g) [3 szt.]
Bułka ciabatta bezglutenowa
Skład: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, olej roślinny (rzepakowy), drożdże piekarskie, cukier, dekstroza, białko grochu, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik roślinny "Psyllium", sól, mąka słonecznikowa, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol.
Alergeny obce w zakładzie: sezam, laktoza, łubin, jaja, soja, dwutlenek siarki, orzechy arachidowe.
Masa netto: 200g
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1143 kJ / 271 kcal
Tłuszcz: 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Weglowodany: 49 g
w tym cukry: 3,4 g
Błonnik: 5,4 g
Białko: 3,5 g
Sól: 1,12 g
Producent: BEZGLUTEN Sp. Z o.o.
Informacje dodatkowe:
Produkt do postępowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.
Produkt bezglutenowy.
Nie zawiera jajek, laktozy oraz skrobi pszennej.
Źródło błonnika pokarmowego.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 2 tygodnie.
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |