BEZGLUTEN Ciastka bez cukru bezglutenowe (140g)
Ciastka bez dodatku cukrów bezglutenowe.
Skład: skrobia ziemniaczana, margaryna (oleje roślinne /palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy/ w zmiennych proporcjach, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: annato), mąka kukurydziana, syrop glukozowy, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, substancja słodząca: ksylitol, olej rzepakowy, mleko pełne w proszku, błonnik pokarmowy, substancja zagęszczając: guma guar, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, substancja spulchniające: węglany sodu, aromat.
Zawierają substancję słodzącą: ksylitol.
Alergeny obecne w zakładzie: soja, sezam, jaja, laktoza, dwutlenek siarki, orzechy arachidowe.
Masa netto: 140g
Pochodzenie: Polska
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 512kcal (2141 kJ)
Białko: 2,2g
Węglowodany: 68g
w tym cukry: 1,1g
Tłuszcz: 26g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5g
Błonnik: 1,4g
Sól: 0,25g
Wyprodukowane przez: BEZGLUTEN Sp. Z o.o.
Informacje dodatkowe:
Produkt do postępowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.
Produkt bez glutenu, bez skrobi pszennej, bez jaj.
Produkt zawiera naturalnie występujące cukry.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |