BEZGLUTENOWE

*BEZGLUTEN Ciasto francuskie bezglutenowe (330g)

Dodaj recenzję
Kod: 5906720571064
Produkt do postępowania dietetycznego w diecie bezglutenowej. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

Ciasto francuskie bezglutenowe

Sposób przyrządzania: ciasto rozwałkować na grubość 3-5mm, w zależności od upodobania. Wyciąć kwadraty lub inne pożądane kształty (można na środku kwadratu położyć owoc i zamknąć kwadrat, aby powstał trójkąt. Ciasto należy piec w rozgrzanym piekarniku (ok. 200 stopni C) przez około 15 minut. Gotowe ciastka można posypać cukrem pudrem.
Przechowywać w temperaturze do +6ºC. 

Masa netto: 330g

Producent: BEZGLUTEN
Pochodzenie: Polska

Skład: margaryna (oleje roślinne / palmowy, rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy) w zmiennych proporcjach, woda, emulgatory mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny, sól, przeciwutleniacz: palmitynian askorbylu, mieszanina tokoferoli, substancja annato), skrobia pszenna bezglutenowa, dekstroza, substancja zagęszczająca: guma guar i E464, skrobia kukurydziana, ocet, sól, żółtka jaj, błonnik pokarmowy, substancja spulchniająca: soda, regulator kwasowości: E575.

Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 2425kJ / 584kcal;
białko: 0,6g;
węglowodany: 45g,
w tym cukry 5,6g,
tłuszcz: 32,8g,
w tym kwasy tłuszczowe nacycone 9,01g;
sól: 0,65g.

Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 7 dni.

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie