BEZGLUTENOWE BIO

FLORENTIN Guacamole z awokado (100g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8714685900600

Guacamole z awokado - BIO

Skład :
awokado* (91%), oliwa z oliwek*, marynowana cytryna*, czosnek*, sok z cytryny*, syrop z gaway*, czarny pieprz*, dymka*
* certyfikowane składniki ekologiczne

Masa netto: 100g

Certyfikacja: NL-BIO-01 rolnictwo UE. Certyfikacja w Polsce AgroBioTest PL-EKO-07-12910.


Wyprodukowano przez: Florentin BV., Rendementsweg 4-i, 3641SK Mijdrecht, Holandia.
Wyłączny dystrybutor: Epikuchnia Katarzyna Rygalik, ul. Obrońców 38/5, 03-927 Warszawa, Polska.

Informacje dodatkowe:

Przechowywać w temperaturze od +2ºC do max. +6ºC.

Data minimalnej trwałości:
nie krótsza niż 2 tygodnie



Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Wrapy z burakami i Novish sticks
Wrapy z burakami i Novish sticks

czas: 45 min ilość porcji: 3 

Składniki:

2 ugotowane średniej wielkości buraki

250g mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

szczypta soli

oliwa z oliwek

dodatkowo:

guacamole

wegański sos ravigote

główka sałaty

pomidory

ogórek

starte marchewki

4 szt Novish sticks / 1 wrapa

Wykonanie:

Buraki zetrzyj na tarce na grubych oczkach i włóż do miski z 75 ml letniej wody. Zmiksuj buraki i wodę na gładką masę za pomocą blendera ręcznego. Mieszanka może być całkowicie gładka lub nadal nieco szorstka. Konsystencja zależy od Twoich upodobań. Dodaj proszek do pieczenia, szczyptę soli, mąkę pszenną i oliwę z oliwek i zagnieć ciasto. Jeśli twoje ciasto nadal jest trochę lepkie, dodaj trochę mąki pszennej. Z ciasta przygotuj 6 kulek i pozostaw je na 20 minut pod kawałkiem folii. W międzyczasie możesz przygotować pozostałe składniki. Umyj i pokrój sałatę, pokrój ogórka i pomidory w plastry i zetrzyj marchewkę na tarce. Kiedy kulki z ciasta buraczanego odpoczną przez 20 minut, następnie je rozwałkuj. Posyp  mąką blat i rozwałkuj kulki wałkiem do ciasta. Staraj się zwijać je tak cienko, jak to możliwe, uważając, aby ich nie podrzeć. Rozgrzej trochę oleju na patelni na średnim ogniu. Wrapy z buraków smaż przez kilka minut z obu stron. Upewnij się, że nie staną się zbyt twarde, w przeciwnym razie nie będziesz mógł ich później zwinąć. Po usmażeniu ostudź wrapy. W międzyczasie usmaż na patelni Novish Sticks. Dodaj trochę oleju na patelnię i smaż mrożone paluszki przez około 8 minut, regularnie obracając. Teraz nadszedł czas na zrobienie własnego wrapa! Wrapa posmaruj guacamole i posyp warzywami. Na koniec nałóż 4 patyczki Novish Sticks i posmaruj je odrobiną wegańskiego sosu ravigote. Zwiń folię i włóż szpikulec do kanapek, aby zabezpieczyć. Przekrój wrap na pół i ciesz się smakiem.