BIO

MOYA MATCHA Herbata zielona matcha luksusowa (30g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5904730935005
Producent: MOYA MATCHA
Matcha luksusowa to najwyższej jakości sproszkowana zielona herbata z Japonii. Pozyskuje się ją z najmłodszych, delikanych liści pierwszego zbioru, z krzewów dojrzewających pod specjalnymi osłonami przeciwsłonecznymi. Dzięki temu uzyskuje się wyższą zawartość chlorofilu i teaniny, a liście nabierają intensywnie zielonego koloru. Kiedy dojrzeją są zbierane, delikatnie suszone i ścierane na drobny proszek. Matcha luksusowa charakteryzuje się pełnym, słodkim smakiem i kremową konsystencją. Przygotowanie: Rozpuść 1 łyżeczkę matchy w 100 ml gorącej wody o temperaturze 80 °C i dokładnie wymieszaj. Możesz też najpierw rozpuścić łyżeczkę matchy w odrobinie zimnej wody, wymieszać, po czym dolać wrzątek. Do mieszania najlepiej nadaje się bambusowy chasan lub ręczny spieniacz do mleka. Matcha luksusowa polecana jest dla smakoszy, chcących poznać najlepszą gatunkowo herbatę z tradycyjnej japońskiej ceremonii herbacianej. Moya Matcha pochodzi z rejonu Uji w Prefekturze Kioto, znanego z najstarszych upraw japońskiej herbaty o najwyższej jakości.

Masa netto: 30g

Producent: Moya Matcha

Pochodzenie: Japonia

Składniki: 100% matcha organiczna

Certyfikat: AgroBioTest PL-EKO-07



Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Przepis na Matcha ciastka
Przepis na Matcha ciastka

Przygotowanie:

Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj całe jajo.

Przesiej mąkę razem z matchą. Dodaj sypkie składniki do masy i dokładnie wymieszaj. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na conajmniej 30 min. Następnie wyjmij, rozwałkuj i wytnij kształty ciasteczek. Ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wypiekaj w nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez 20 minut.

Matcha ciastka

 

Składniki:

  • 200g miękkiego masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżka (9g) matchy
  • 2 szklanki mąki
  • 1 jajo

Przygotowanie:

Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj całe jajo.

Przesiej mąkę razem z matchą. Dodaj sypkie składniki do masy i dokładnie wymieszaj. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na conajmniej 30 min. Następnie wyjmij, rozwałkuj i wytnij kształty ciasteczek. Ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wypiekaj w nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez 20 minut.

 

Dodaj do koszyka.