DIET-FOOD Jarmuż w proszku (100g) - BIO
Jarmuż sproszkowany ekologiczny
Skład: 100% ekologiczny jarmuż w proszku.
Masa netto: 100g
Przybliżone wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 272 kcal
Białko: 2,3g
Węglowodany: 33,9g
w tym cukry: 1,56g
Tłuszcz: 3,5
w tym nasycone: 0,63g
sód: 0,66g
błonnik: 48,7g
żelazo: 24,6mg
magnez: 164,5mg
kwas foliowy: 493,5μg
potas: 1718mg
wapń: 1460mg
fosfor: 322mg
tiamina: 0,07μg
wit. A: 10μg
wit. K: 806μg
wit. C: 420mg
wit. B6: 0,95mg
ryboflawina: 0,1mg
niacyna: 3,5mg
Certyfikacja: PL-EKO-03, rolnictwo spoza UE
Producent: PPHU MIPAMA Sp.j., ul. Rogatka 7a, 62-860 Opatówek
Informacje dodatkowe:
Sproszkowany bio jarmuż jest produktem w 100% naturalnym oraz organicznym, co oznacza, że nie zawiera dodatków w postaci barwników, wypełniaczy, regulatorów, konserwantów i innych niezdrowych substancji. Jarmuż to doskonałe źródło wit. K, A, C, B6, wapnia, potasu, miedzi i manganu. Zawiera błonnik, tiaminę, ryboflawinę, żelazo, magnez i fosfor.
Ryboflawina (wit. B2) przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Wapń pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, natomiast wit. C w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Sposób przygotowania: można dodać do sałatki, jogurtu lub wrzucić do ulubionego shake'a. Spożywać 2-3 łyżeczki dziennie.
Po otwarciu przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |