BIO

*PROVAMEL Deser sojowy naturalny (4 x 125g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5411188080732

Deser sojowy naturalny ekologiczny.

Skład:
woda, ekologiczne ziarna soi 7,9%, ekologiczny syrop z tapioki, stabilizator: pektyna, ekologiczna skrobia kukurydziana, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), sól morska, kultury bakterii (Str. Thermophilus, L. bulgaricus).

Masa netto: 500g (4x125g)

Pochodzenie: Belgia

Wartość odżywcza w 100g produktu (wartości przybliżone):

Wartość energetyczna: 52 kcal (217 kJ)

Białko: 4,0g

Węglowodany: 2,8g
Cukry 2,0g

Tłuszcz: 2,3g
kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g

sól 0,11g


Certyfikacja: BE-BIO-01 rolnictwo UE/spoza UE

W
yprodukowane przez Alpro C.V.A., Vlamingstraat 28, 8560 Wevelgem, Belgium
Import i dystrybucja: Organic Farma Zdrowia SA, ul. Głubczycka 11/1, 02-417 Warszawa PL-EKO-01

Informacje dodatkowe:

Produkt w 100% roślinny.

Przechowywać w warunkach chłodniczych (max. do 7st.C). Spożyć w ciągu 5 dni od momentu otwarcia.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 10 dni.





Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Babka zebra z dynią i cukinią bez mleka i jaj
Babka zebra z dynią i cukinią bez mleka i jaj

SKŁADNIKI:

Do ciasta z dynią:

  • 220 g dyni Hokkaido ugotowanej na parze
  • 125 g cukru trzcinowego
  • 80 ml napoju migdałowego
  • 125 g jogurtu sojowego naturalnego
  • 100 ml oleju słonecznikowego
  • 180 g mąki pszennej (na pizzę)
  • 40 g skrobi kukurydzianej
  • 16 g proszku do pieczenia masło roślinne do wysmarowania formy

Do ciasta czekoladowego z cukinią:

  • 220 g młodych i miękkich cukinii
  • 125 g cukru trzcinowego
  • 100 ml napoju migdałowego
  • 125 g naturalnego jogurtu sojowego
  • 50 ml oleju słonecznikowego
  • 180 g mąki pszennej (na pizzę)
  • 50 g kakao
  • 50 g migdałów
  • 40 g skrobi kukurydzianej
  • 16 g proszku do pieczenia

 

PRZYGOTOWANIE:

Do ciasta z dynią przesiać mąkę, skrobię i proszek do pieczenia. W blenderze zmiksować dynię, cukier i olej do uzyskania jednolitej masy. Przełożyć do miski i wsypać połączone uprzednio składniki sypkie, dodając je naprzemiennie z napojem migdałowym. Na koniec dodać jogurt. Do ciasta czekoladowego przesiać mąkę, kakao, skrobię i proszek do pieczenia. W blenderze zmiksować oczyszczone i pokrojone cukinie, cukier, olej i migdały, aby uzyskać jednolitą masę. Przełożyć do miski i wsypać składniki sypkie, dodając je naprzemiennie z napojem migdałowym. Na koniec dodać jogurt. Oba ciasta powinny mieć jednakową gęstość: jeśli potrzeba któreś rozrzedzić, można dodać napój roślinny. Formę o średnicy 24 cm posmarować masłem i posypać mąką. Następnie wlewać ciasto: zaczynać od jednej strony, wylewając część ciasta z dynią na spód, na środku wylać tyle samo ciasta z kakao i tak naprzemiennie wylewać do skończenia składników (jeśli będzie się postępować właściwie, trzeba będzie obracać formę, aby dobrze rozłożyć dwubarwne masy). Piec przez 45 minut (należy sprawdzać patyczkiem) w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po wyjęciu wystudzić i dopiero wtedy podawać.