BIO

ORGANIC Kasza gryczana niepalona ekologiczna (500g) - BIO

Dodaj recenzję
Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. Jasna kasza tzw.surowa, nie poddana jeszcze procesowi palenia. Otrzymuje się z niej mąkę gryczaną. Kasza gryczana nadaje się doskonale na farsze do dań mięsnych, lub warzywnych np. do kabaczków czy cukinii.

Kasza gryczana niepalona ekologiczna

Skład: kasza gryczana niepalona 100%
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Masa netto: 500g

Pochodzenie: Polska

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 336 kcal (1425 kJ)

Białko: 9,8g

Węglowodany: 71g

Tłuszcz: 1,7g

Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo UE

Wyprodukowano przez Bio Planet Sp. z o.o., PL-EKO-07 dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01 EKOGWARANCJA PTRE Sp. z o.o.


Sposób przygotowania: opłukaną kaszę wsypać do wrzącej wody (proporcja: na 1 część kaszy - 2 części wody), gotować ok.20minut

Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze.
Natura i nic więcej!


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

 

 

Przepis

Potrawa jednopatelniowa z kaszy i soczewicy
Potrawa jednopatelniowa z kaszy i soczewicy

SKŁADNIKI:

 

PRZYGOTOWANIE:

Na suchej patelni lekko prażymy pokrojoną w półplasterki cebulę, dodajemy pokrojoną w taką samą formę marchew, mieszamy kilka minut. Wsypujemy kaszę gryczaną, dodajemy trochę wody (wodę uzupełniamy przez cały czas przyrządzania potrawy). Następnie dodajemy pokrojone na kawałki (niezbyt małe): cukinię i bakłażan, mieszamy, podduszamy. Potrawa powinna być mieszana w zasadzie przez cały czas jej przyrządzania. Dodajemy opłukaną zieloną soczewicę, pamiętamy o uzupełnianiu wody. Solimy pod koniec (gdy soczewica będzie miękka), dodajemy pokrojony pomidor, polewamy oliwą, posypujemy serem. Ta potrawa jest pyszna bez dodatkowych przypraw! O smaku decydują warzywa, doskonałej jakości oliwa i ser.