BIO

ORGANIC Kaszka kukurydziana ekologiczna (500g) - BIO

Dodaj recenzję
Ekologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę (kaszka ugotowana na wodzie), która to smakuje zarówno na słodko, jak i na słono do dań głównych czy z sosem pomidorowym. Z kaszki kukurydzianej po zmieleniu na mąkę przygotowuje się również placki, pyszne desery, puddingi, ciasta. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.

Kaszka kukurydziana ekologiczna

Skład:
kaszka kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Masa netto: 500g

Pochodzenie: Włochy

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 356kcal (1511 kJ)

Białko: 6,9g

Węglowodany: 79,5g

Tłuszcz: 0,5g

Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo UE

Konfekcjonowano przez Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno dla Organic Farma Zdrowia S.A. ul. Głubczycka 11/1; 02-417 Warszawa, PL-EKO-01




Sposób przygotowania: zagotować 400ml osolonej wody, do gotującej się wody stopniowo wsypać 100g kaszy i dodać łyżeczkę oleju. Gotować na małym ogniu ok.10-15min.

Wybierając Organic Farma Zdrowia sięgasz po starannie wyselekcjonowane produkty z certyfikowanych upraw ekologicznych, w których zachowano to co najlepsze.
Natura i nic więcej!

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie