WEGETARIAŃSKI BIO

*ANDECHSER Kefir 1,5% tł. (500g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 4104060024931
Producent: ANDECHSER
Doskonały produkt wzmacniający witalność, który pochodzi z kontrolowanych ekologicznych gospodarstw. Posiada kultury kwasu mlekowego, drożdże kefirowe i niską zawartość tłuszczu – tylko 1,5%. Wygodne opakowanie daje możliwość ponownego zamknięcia. Wyróżnia się śnieżno białym kolorem, łagodnym i lekko kwaskowatym smakiem oraz gładką, zawiesistą konsystencją.

Masa netto: 500g
Producent: Andechser
Kraj producenta: Niemcy
Skład: ekologiczny kefir o zawartości tłuszczu 1,5% (ekologiczne mleko chude o zawartości 1,5% tłuszczu, kultury bakterii kefirowych).
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna: 183kJ / 44kcal;
białko: 3,4g;
węglowodany: 4,1g;
tłuszcz: 1,5g.

Certyfikacja: DE-ÖKO-001 rolnictwo UE
DE BY 117 EG

Wyprodukowano przez Andechser Molkerei Scheitz GmbH D-82346 Andechs Niemcy. Dystrybucja w Polsce: PPH Temar Sp. j., ul. Tartaczna 34, 40-749 Katowice (PL-EKO-03 COBICO).

Warunki przechowywania : Przechowywać w temperaturze od +4 do +8ºC
Termin przydatności do spożycia: nie krótsza niż 7 dni.

Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK 
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: NIE 
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK 
 

 

 

 

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Zielone placuszki z natką pietruszki i czosnkiem niedźwiedzim
 Zielone placuszki z natką pietruszki i czosnkiem niedźwiedzim

Przepyszne placuszki, które są kwintesencją zdrowia – zwłaszcza jeśli doda się do nich czosnku niedźwiedziego. Jeśli go nie masz, możesz pominąć ten składnik i po prostu wykorzystać ulubione zioła.

 

SKŁADNIKI:

• 1 szklanka listów natki pietruszki, czosnku niedźwiedziego i bazylii (jeśli nie masz czosnku niedźwiedziego, użyj więcej natki)

• garść liści bazylii, lubczyku, koperku lub innych ziół

• 1½ szklanki mąki orkiszowej lub owsianej

• 1 jajko od kury z wolnego wybiegu

• ½ szklanki kefiru

• 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę

• 1 łyżka soku z cytryny

• ½ łyżeczki sody oczyszczonej

• sól morska i świeżo mielony czarny pieprz do smaku

• ulubiony olej roślinny do smażenia

WYKONANIE:

Listki natki pietruszki, czosnku niedźwiedziego i bazylii umyj i osusz na sicie. Wrzuć je do miksera (użyj końcówki z nożami) i dodaj wszystkie pozostałe składniki. Całość zmiksuj. Podgrzej patelnię o grubym dnie, wlej olej. Łyżką nakładaj ciasto na rozgrzany olej. Smaż z obu stron na rumiano. Usmażone placuszki wykładaj na papier kuchenny, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

 

Przepis pochodzi z książki Agnieszki Maciąg "Dom pełen miłości. Przepisy na cztery pory roku".