BEZGLUTENOWE

*TRADYCYJNE JADŁO Kiełbasa biała delikatesowa parzona z indyka (200g) (f)

Dodaj recenzję
Kod: 282435???????
Mięso indycze, średnio rozdrobnione, osłonka naturalna jadalna. Do wyprodukowania 100g wyrobu gotowego zużyto 110g mięsa.

Kiełbasa biała delikatesowa parzona z indyka.

Skład:
mięso z indyka 97%, pozostałe 3% zioła i przyprawy naturalne, substancja konserwująca: sól kamienna.


Pochodzenie: Polska, PL 30214002 WE

Producent: P.H.P. Tradycyjne Jadło Beata Lis, 63-000 Środa Wielkopolska, ul. Górki 12, Masarnia Pomarzanowice, 62-010 Pobiedziska.

Informacje dodatkowe


Uwaga: produkt na wagę, ostateczna cena będzie skorygowana zgodnie z rzeczywistą wagą produktu.

Przechowywać w temperaturze 2-6 stopni C.

Przepis

Pierogi z białą kiełbasą
Pierogi z białą kiełbasą

Domowe pierogi  z farszem z białej kiełbasy to ciekawa odmiana od wszystkich znanych nam pierogów. Niesamowite w smaku i banalnie proste w przygotowaniu.

SKŁADNIKI:

Farsz:

Ciasto:

  • 600g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • woda letnia do sklejania ciasta
  • 1 łyżeczka soli
  • 50 ml oliwy

PRZYGOTOWANIE:

Kiełbasę wyjmujemy z flaka i przekładamy do miski. Na maśle smażymy cebulę pokrojoną w drobna kostkę. Wrzucamy do mięsa, dodajemy chrzan i doprawiamy solą i pieprzem, uważając na ilość, ponieważ biała kiełbasa jest zazwyczaj doskonale przyprawiona, trzeba to jedynie wydobyć. W misce wyrabiamy ciasto, przekładamy na stolnicę, wałkujemy i szklanką i wycinamy kółka. Farsz nakładamy na środek i formujemy zgrabne pierogi. Wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Od wypłynięcia gotujemy ok. 30 sekund. Wykładamy na talerz, polewamy oliwą lub roztopionym masłem z podsmażoną cebulką.