*TRADYCYJNE JADŁO Kiełbasa biała delikatesowa parzona z indyka (200g) (f)
Kiełbasa biała delikatesowa parzona z indyka.
Skład: mięso z indyka 97%, pozostałe 3% zioła i przyprawy naturalne, substancja konserwująca: sól kamienna.
Pochodzenie: Polska, PL 30214002 WE
Producent: P.H.P. Tradycyjne Jadło Beata Lis, 63-000 Środa Wielkopolska, ul. Górki 12, Masarnia Pomarzanowice, 62-010 Pobiedziska.
Informacje dodatkowe
Uwaga: produkt na wagę, ostateczna cena będzie skorygowana zgodnie z rzeczywistą wagą produktu.
Przechowywać w temperaturze 2-6 stopni C.
Przepis
Domowe pierogi z farszem z białej kiełbasy to ciekawa odmiana od wszystkich znanych nam pierogów. Niesamowite w smaku i banalnie proste w przygotowaniu.
SKŁADNIKI:
Farsz:
- 1,5 kg białej kiełbasy
- 2 cebule
- 2 łyżeczki tartego chrzanu
- 2 łyżki masła klarowanego
- sól
- pieprz
Ciasto:
- 600g mąki pszennej
- 1 jajko
- woda letnia do sklejania ciasta
- 1 łyżeczka soli
- 50 ml oliwy
PRZYGOTOWANIE:
Kiełbasę wyjmujemy z flaka i przekładamy do miski. Na maśle smażymy cebulę pokrojoną w drobna kostkę. Wrzucamy do mięsa, dodajemy chrzan i doprawiamy solą i pieprzem, uważając na ilość, ponieważ biała kiełbasa jest zazwyczaj doskonale przyprawiona, trzeba to jedynie wydobyć. W misce wyrabiamy ciasto, przekładamy na stolnicę, wałkujemy i szklanką i wycinamy kółka. Farsz nakładamy na środek i formujemy zgrabne pierogi. Wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Od wypłynięcia gotujemy ok. 30 sekund. Wykładamy na talerz, polewamy oliwą lub roztopionym masłem z podsmażoną cebulką.