*TRADYCYJNE JADŁO Kiełbasa biała wiankowa parzona (250g) (f)

(1 Opinii) Dodaj recenzję
Kod: 280411???????
Kiełbasa biała wiankowa - delikatna kiełbasa powstała z wybranych chudych kawałków szynki. Dzięki delikatnemu przyprawieniu łamanym pieprzem, ziołami i sparzeniu, uzyskała niepowtarzalny i wyrazisty smak.

UWAGA! Produkt zmiennowagowy. Ostateczna cena zależna jest od rzeczywistej wagi produktu i kalkulowana jest na etapie wystawiania paragonu.

 

Masa netto: minimalna 250g lub wielokrotność 250g (np. 0,5kg = 2szt.)

Producent: Tradycyjne Jadło

Składniki: mięso wieprzowe 96%, pozostałe 4%: zioła i przyprawy naturalne w tym gorczyca, sól. Konserwowane solą i solą peklową. 

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze 2-8°C

 

M

Najlepsza jaką jadłem!

Przepis

Pierogi z białą kiełbasą
Pierogi z białą kiełbasą

Domowe pierogi  z farszem z białej kiełbasy to ciekawa odmiana od wszystkich znanych nam pierogów. Niesamowite w smaku i banalnie proste w przygotowaniu.

SKŁADNIKI:

Farsz:

Ciasto:

  • 600g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • woda letnia do sklejania ciasta
  • 1 łyżeczka soli
  • 50 ml oliwy

PRZYGOTOWANIE:

Kiełbasę wyjmujemy z flaka i przekładamy do miski. Na maśle smażymy cebulę pokrojoną w drobna kostkę. Wrzucamy do mięsa, dodajemy chrzan i doprawiamy solą i pieprzem, uważając na ilość, ponieważ biała kiełbasa jest zazwyczaj doskonale przyprawiona, trzeba to jedynie wydobyć. W misce wyrabiamy ciasto, przekładamy na stolnicę, wałkujemy i szklanką i wycinamy kółka. Farsz nakładamy na środek i formujemy zgrabne pierogi. Wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Od wypłynięcia gotujemy ok. 30 sekund. Wykładamy na talerz, polewamy oliwą lub roztopionym masłem z podsmażoną cebulką.