*TRADYCYJNE JADŁO Kiełbasa biała wiankowa parzona (250g) (f)
UWAGA! Produkt zmiennowagowy. Ostateczna cena zależna jest od rzeczywistej wagi produktu i kalkulowana jest na etapie wystawiania paragonu.
Masa netto: minimalna 250g lub wielokrotność 250g (np. 0,5kg = 2szt.)
Producent: Tradycyjne Jadło
Składniki: mięso wieprzowe 96%, pozostałe 4%: zioła i przyprawy naturalne w tym gorczyca, sól. Konserwowane solą i solą peklową.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze 2-8°C
M
|
Marek 08-03-2021
Najlepsza jaką jadłem! |
Przepis
Domowe pierogi z farszem z białej kiełbasy to ciekawa odmiana od wszystkich znanych nam pierogów. Niesamowite w smaku i banalnie proste w przygotowaniu.
SKŁADNIKI:
Farsz:
- 1,5 kg białej kiełbasy
- 2 cebule
- 2 łyżeczki tartego chrzanu
- 2 łyżki masła klarowanego
- sól
- pieprz
Ciasto:
- 600g mąki pszennej
- 1 jajko
- woda letnia do sklejania ciasta
- 1 łyżeczka soli
- 50 ml oliwy
PRZYGOTOWANIE:
Kiełbasę wyjmujemy z flaka i przekładamy do miski. Na maśle smażymy cebulę pokrojoną w drobna kostkę. Wrzucamy do mięsa, dodajemy chrzan i doprawiamy solą i pieprzem, uważając na ilość, ponieważ biała kiełbasa jest zazwyczaj doskonale przyprawiona, trzeba to jedynie wydobyć. W misce wyrabiamy ciasto, przekładamy na stolnicę, wałkujemy i szklanką i wycinamy kółka. Farsz nakładamy na środek i formujemy zgrabne pierogi. Wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Od wypłynięcia gotujemy ok. 30 sekund. Wykładamy na talerz, polewamy oliwą lub roztopionym masłem z podsmażoną cebulką.