BEZGLUTENOWE BIO

*JASIOŁKA Kiełbasa dukielska sucha ekologiczna (100g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 280049???????
Producent: JASIOŁKA
Kiełbasa sucha dukielska - radycyjny skład kiełbasy to mięso wieprzowe, solone z dodatkiem przypraw. Ze względu na warunki klimatyczne w Polsce (duża wilgotność powietrza) utrwalano kiełbasy poprzez wędzenie, w odróżnieniu od krajów śródziemnomorskich, gdzie znacznie lepsze efekty przedłużenia trwałości uzyskiwano przez naturalne procesy suszenia. Kiełbasa sucha dukielska wytwarzana jest z chudego mięsa wieprzowego. Staranie wyselekcjonowanie, ekologiczne duże kawałki mięsa wieprzowe, dodatkiem mieszanki wyłącznie naturalnych przypraw z tradycyjnych receptur, uformowane w jelitach poddane długotrwałym procesom wędzenia i suszenia są gwarancją niepowtarzalnego smaku. Zaskoczeniem dla wielu jest dobór przypraw do naszej kiełbasy, oprócz soli, pieprzu oraz czosnku dodajemy kolendrę. Dzięki temu uzyskujemy aromatyczną kiełbasę o przepysznym kolendrowym finiszu, który jeszcze przez długi czas pieści nasze kubki smakowe. Przekonując naszych klientów o dobrej jakości naszej kiełbasy proponujemy zamrożenie naszej kiełbasy i sprawdzenie ilości odcieku wody, ponieważ wiemy że do naszej kiełbasy wody nie dodajemy.

Producent: Jasiołka

Składniki: mięso wieprzowe (100 g wyrobu wyprodukowano, ze 134 g mięsa), sól, pieprz, czosnek, kolendra, sól peklująca.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie