FABIJAŃSCY Makaron jaglany świderki (250g) - BIO
Dlaczego woda źródlana, a nie kranówka?
Ponieważ wszystko co znajduje się w wodzie, pozostaje po wysuszeniu w makaronie...
Różnice kolorystyczne i smakowe: Rośliny, z których wytwarzane są makarony pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną.
Sposób gotowania: zagotuj wodę, 4-5 litrów (na całe opakowanie makaronu). Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania pływał swobodnie. Osól wodę jak lubisz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody wrzuć makaron, zamieszaj i gotuj do miękkości - 5-7 min., al dente - 4 min. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej zimną wodą i rokoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.
Masa netto: 250g
Producent: Rodzinna Wytwórnia Makaronów Fabijańscy, Jarosław Fabijański, ul. Działkowicza 34, 58-506 Jelenia Góra
Pochodzenie: Polska, Czechy,Włochy, Austria lub Niemcy - zależy od partii - podane razem z terminem ważności na opakowaniu.
Skład: mąka jaglana z uprawy ekologicznej, woda źródlana.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 357kcal (1514kJ)
Tłuszcz: 3,2g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5g
Węglowodany: 70g
w tym cukry: 0,5g
Błonnik: 1,9g
Białko:11g
Sól: 0g
Certyfikacja: PL-EKO-01, rolnictwo UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |