BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI

SCHAR Makaron bezglutenowy kółeczka do zupy - Anellini (250g)

Dodaj recenzję
Kod: 8008698004074
Producent: SCHAR

Dlaczego umieściliśmy w nim proso? To starożytne zboże nadaje makaronowi harmonijny smak z nutą orzecha laskowego i jasnożółty kolor. Wreszcie bardziej odżywczy makaron, który faktycznie wspiera Twoje trawienie!

Masa netto: 250g

Producent: Schar

Kraj pochodzenia: Włochy

Składniki: mąka kukurydziana, prosa mąka, mąka ryżowa, syrop z cukru trzcinowego. Nie zawiera laktozy.

  • wartość energetyczna 1522/359 kj/kcal
  • tłuszcz 2.3 g
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.4 g
  • węglowodany 75 g
  • - w tym cukry 0.3 g
  • błonnik 2.0 g
  • białko 8.2 g
  • sól 0 g

bezglutenowe:  TAK

bez pszenicy:  TAK

bez dodatku mleka:  TAK

bez laktozy:  TAK

bez dodatku jaj:  TAK

wegańskie:  TAK

wegetariańskie:  TAK

bez oleju palmowego:  TAK

bez konserwantów:  TAK

Przepis

Zupa wiejska typu minestrone z bezglutenowym makaronem
Zupa wiejska typu minestrone z bezglutenowym makaronem

Czas przygotowania: 60min

Trudność: Średnia

Liczba porcji: 4 

Składniki:

  • Bezglutenowy makaron Anellini 120 g
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2l wywaru warzywny
  • fasola w puszce 300 g
  • 1-2 marchewki
  • 1 seler
  • 1 cukinia
  • ½ cebula
  • 1 por
  • 1 ziemniak
  • 3 łyżki sosu pomidorowego
  • 1 szczypta majeranku
  • 2 liście laurowe
  • do smaku bazylia, sól i pieprz

Przygotowanie:

Posiekać drobno cebulę, seler, marchewkę, pora i bazylię. Wrzucić do garnka z oliwą i poddusić przez kilka minut. Dodać przecier pomidorowy, ziemniaka, pokrojoną w słupki cukinię, tymianek, majeranek, kilka całych ziarenek fasoli i utarte purée z pozostałych. Zalać wywarem, doprawić solą i pieprzem, zmniejszyć płomień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Na koniec dodać makaron i gotować w zupie przez czas wskazany na opakowaniu. Zupę serwować parującą.