BEZGLUTENOWE

BEZGLUTEN Makaron penne (pióra) z mąką gryczaną "Al Dente" bezglutenowy (400g)

Dodaj recenzję
Kod: 5906720572580

Makaron penne z mąką gryczaną bezglutenowy

Skład:
mąka kukurydziana, mąka ryżowa, mąka gryczana 15%.

Masa netto: 400g

Pochodzenie: Polska

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 369kcal (1563 kJ)

Białko: 7,4g

Węglowodany: 79g
w tym cukry: 1,5g

Tłuszcz: 2,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,01g

Błonnik: 2,1g

Sól: 0,03g


Wyprodukowane przez:  BEZGLUTEN Sp. Z o.o.


Informacje dodatkowe:
Produkt do postępowania dietetycznego w diecie bezglutenowej.
Produkt bez glutenu, bez mleka, bez skrobi pszennej, bez jaj.

Sposób przyrządzania: zagotować wodę, wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju, na wrzącą wodę wrzucić makaron, gotować 11-13 minut, następnie odcedzić i przepłukać zimną wodą.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Przepis na Penne po Florencku
Przepis na Penne po Florencku

Kolejna Dietetyczna Pocztówka Centrum Dietetyki Consilium Vitalis zabiera nas do aromatycznych Włoch prezentując jak w prosty sposób przygotować tradycyjne włoskie danie rodem z domu Medyceuszy - penne po florencku. Tą oraz wszystkie inne potrawy prezentowane w serii Dietetycznych Pocztówek znajdziesz w dietach Centrum Dietetyki Consilium Vitalis!

Składniki:

  • makaron penne razowy 200g
  • bakłażan 200g
  • suszone pomidory 100g
  • bazylia 20g
  • pieczarki 120g
  • oliwa z oliwek 40g
  • kurczak 400g
  • czosnek 15g
  • pomidory koktajlowe 120g

 

Przygotowanie:

Ugotować makaron al dente, pokroić bakłażan w romby, pieczarki w cząstki, kurczaka w paski, pomidory na połówki. Czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Wrzucić bakłażan i smażyć ok 2 min. Następnie dodać kurczaka i dalej smażyć razem kolejne 5 min, dorzucając pieczarki aż do ich zrumieniania. Dodać czosnek, suszone pomidory i siekaną bazylię. Na koniec połączyć wszystko z makaronem i chwilę razem zagrzać. Potrawa gotowa!