ECOR Makaron pszenny z pszenicy durum pennine (mini penne) rigate (500g) - BIO
Makaron pszenny z pszenicy durum penine rigate - BIO
Składniki: mąka z pszenicy durum BIO
Masa netto: 500g
Kraj pochodzenia: Włochy
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1496/353
Białko (g): 11,5
Węglowodany (g): 72,5
W tym cukry (g): 2,5
Tłuszcz (g): 1,2
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
Błonnik pokarmowy (g): 3,0
Sól (g): 0,005
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Czas gotowania: 9 minut.
Alergeny: pszenica, gluten
Produkt BIO: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Kolejna Dietetyczna Pocztówka Centrum Dietetyki Consilium Vitalis zabiera nas do aromatycznych Włoch prezentując jak w prosty sposób przygotować tradycyjne włoskie danie rodem z domu Medyceuszy - penne po florencku. Tą oraz wszystkie inne potrawy prezentowane w serii Dietetycznych Pocztówek znajdziesz w dietach Centrum Dietetyki Consilium Vitalis!
Składniki:
- makaron penne razowy 200g
- bakłażan 200g
- suszone pomidory 100g
- bazylia 20g
- pieczarki 120g
- oliwa z oliwek 40g
- kurczak 400g
- czosnek 15g
- pomidory koktajlowe 120g
Przygotowanie:
Ugotować makaron al dente, pokroić bakłażan w romby, pieczarki w cząstki, kurczaka w paski, pomidory na połówki. Czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Wrzucić bakłażan i smażyć ok 2 min. Następnie dodać kurczaka i dalej smażyć razem kolejne 5 min, dorzucając pieczarki aż do ich zrumieniania. Dodać czosnek, suszone pomidory i siekaną bazylię. Na koniec połączyć wszystko z makaronem i chwilę razem zagrzać. Potrawa gotowa!