Czosnek ekologiczny główka (1szt.) - BIO (PL)
Czosnek ekologiczny należy do najstarszych roślin uprawnych , jest ceniony za niezwykłe właściwości lecznicze i dietetyczne. Czosnek pospolity Allium sativum ma właściwości dezynfekujące, odkaża drogi oddechowe, przeciwdziała miażdżycy naczyń krwionośnych i nadciśnieniu, zapobiega lub opóźnia rozwój wielu chorób zwyrodnieniowych wieku podeszłego (nalewka z czosnku). Zawiera znaczne ilości glikozydów o działaniu antybiotycznym.
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Polska
CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664
BEZGLUTENOWY: TAK
BEZLAKTOZOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis
Składniki:
- 400 g karkówki
- 2 łyżki majonezu
- 200 ml soku z kimchi
- 2 ząbki czosnku
- 150 g Old Friends Kimchi Spicy Classic
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Karkówkę kroimy na 1,5 cm plastry. Delikatnie rozbijamy z obydwóch stron. Doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do miski, do której dodajemy majonez, posiekane ząbki czosnku oraz sok z kimchi. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Mięso przed grillowaniem ocieplamy do temperatury pokojowej. Grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu przez około 5 minut z każdej strony. Karkówki nie grillujemy długo, aby nie straciła kruchości i soczystości. Po zdjęciu z grilla ma być miękka i zarumieniona. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Przepis pochodzi od naszego dostawcy Old Friends Kimchi.