*ZUGER Mascarpone o smaku waniliowym (250 g) - BIO
Serek mascarpone najczęściej jest używany jako składnik do deserów i ciast. Ciężko sobie wyobrazić słynny włoski deser tiramisu bez tego składnika o charakterystycznym, delikatnie kremowym i słodkim smaku. Można go też wykorzystać jako dodatek do naleśników, tart czy serników. Obecnie, coraz częściej mascarpone wykorzystywane jest w kuchni także jako składnik dań wytrawnych.
>>> Mascarpone oparte jest na unikalnym procesie produkcyjnym, który nadaje mu charakterystyczny karmelizowany smak, piękny kolor kości słoniowej oraz gładką, kremową konsystencję.
Wygląd, kolor: mleczny do bladożółtego
Zapach: lekko słodki
Smak: lekko słodki
Konsystencja: kremowa, łatwo się rozprowadza
Masa netto: 250g
Producent: ZUGER
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Składniki: ŚMIETANKA* (96 %), białko MLEKA* (3,8 %), sól, wsad o smaku waniliowym* (cukier trzcinowy*, naturalny aromat waniliowy)
*składniki z upraw ekologicznych
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1374/333
Węglowodany (g): 2,0
- w tym cukry (g): 2,0
Tłuszcz (g): 33,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 22,0
Białko (g): 4,8
Sól (g): 0,2
Alergeny: mleko
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze od +3 do +8°C
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: NIE
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |