EKO BARĆ Miód malina leśna ekologiczny (200g) - BIO
Eko-Barć jest pierwszą pasieką w Polsce wytwarzającą produkty pszczele zgodnie z kryteriami stowarzyszenia EKOLAND, zrzeszającego producentów żywności ekologicznej, bez chemii, w zgodzie z naturą. Jakość produktów jest pod stałą kontrolą niezależnych inspektorów. Eko-Barć jest rodzinną pasieką, posiadającą wielopokoleniową tradycję pszczelarską. Usytuowana jest w Borach Tucholskich na obszarze projektowanego rezerwatu biosfery o znaczeniu międzynarodowym. Naszą wizytówką jest piękna i nieskażona przyroda. Miody z pasieki Eko-Barć nie są pasteryzowane i są niestabilizowane chemicznie. Miód malina leśna jest delikatnym, łagodnym, odżywczym miodem dla dzieci i ludzi starszych. Zalecany jest przy zaburzeniach pracy serca i przeziębieniach.
Miód malina leśna - EKO Waga: 200g Producent: Pasieka "Eko-Barć" 1954 Miód malina leśna przyjmuje barwę od złocistej (przed krystalizacją) po bladożółtą (po krystalizacji). Miód ma konsystencję kremową, drobnoziarnistą. Ze względu na dużą zawartość glukozy jego krystalizacja przebiega szybko w porównaniu do innych miodów. Miód malina leśna ma bardzo delikatny, łagodny smak, silnie odżywczy miód, bardzo dobry dla dzieci i ludzi starszych, podnosi odporność, działa napotnie, rozgrzewająco, antyseptycznie, przeciwgorączkowo, stosuje się przy przeziębieniach, schorzeniach górnych dróg oddechowych, nieżycie żołądka i jelit, niedokrwistości oraz prewencyjnie w miażdżycy, zalecany prze zaburzeniach pracy serca Miód biologicznie aktywny, tłoczony na zimno, pakowany ręcznie, niepodgrzewany, krystalizuje się szybko.Produkcja w Pasiece Eko-Barć opiera się wyłącznie na naturalnych metodach gospodarowania - bez środków chemicznych. Jakość produktów jest pod stałą kontrolą jednostek nadzorujących m.in. Agrobiotest. |
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Składniki na 2 l kompotu:
- 100 g suszonych jabłek,
- 100 g suszonych śliwek,
- garść suszonych moreli,
- garść rodzynek,
- kawałek laski cynamonu,
- szczypta cynamonu w proszku,
- 5 goździków,
- 2 łyżki miodu,
- 1 pomarańcza
Przygotowanie:
- Suszone owoce zalać zimną wodą w takiej ilości,aby je przykryła i odstawić na noc (lub na kilka godzin).
- Zagotować 2 l wody razem z laską cynamonu i goździkami. Dodać miód i sypki cynamon, wlać suszone owoce wraz z wodą, w której się moczyły i gotować ok. 30 minut.
- Dodać pomarańczę pokrojoną w plastry,podawać ciepły lub schłodzony