BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

ECOMIL Zagęszczony produkt kokosowy (200ml) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 8428532230092
Producent: ECOMIL
Mleczko kokosowe Ecomil jest świetną alternatywą dla mlecznych i SOJOWYch śmietanek. NIE ŚCINA SIĘ PODCZAS GOTOWANIA. Mleczko można gotować i mieszać z kwaśnymi składnikami jak cytryna czy musztarda.

Objętość netto: 200ml

Producent:  ECOMIL

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Składniki: baza kokosowa* 96,6% (miąższu kokosowego* 60%, woda), guma guar, naturalny aromat kokosowy.

*pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych.

 

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 310 kJ/ 75 kcal
Węglowodany (g): 1,3
 - w tym cukry (g): 0,8
Tłuszcz (g): 7,3
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 6,8

Błonnik (g): 1,2

Białko (g): 0,5
Sól (g): 0,04

Alergeny: soja

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.

 

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: TAK  

Bez glutenu w składnikach: TAK 

Bez laktozy: TAK 

Bez cukru: TAK 

Bez barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK 

Bez orzechów: NIE

Bez drożdży: TAK 

 

 


 

Przepis

Bananowy ryż
Bananowy ryż

Przepis na zdrowe śniadanie.

Składniki:

  • 250 g ryżu
  • 400 ml napoju kokosowego Ecomil
  • 4 łyżki erytrytolu
  • 2 łyżeczki wanilii
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 40 g wiórków kokosowych
  • 200 ml kremu kokosowego Ecomil
  • 10 g drobno mielonej mąki kukurydzianej
  • 2 banany
  • 2 łyżeczki białych nasion sezamu

Przygotowanie:

  1. Ryż moczyć w wodzie min. 12 godzin, odcedzić, opłukać pod bieżącą wodą i ponownie odsączyć.
  2. Ryż przełożyć do sitka i postawić na krawędzi garnka z wodą, podgrzać na dużym ogniu, przykryć garnek i gotować przez 40 minut.
  3. Podgrzać sok kokosowy w innym garnku na średnim ogniu razem z erytrytolem, esencją waniliową i solą i poczekać, aż się zagotuje.
  4. Zmieszać ryż, poprzednią mieszankę i wiórki kokosowe w dużej misce, przykryć ściereczką i odstawić na 1 godzinę.
  5. Rozcieńczyć krem kokosowy i drobną mąkę kukurydzianą w szklance i podgrzać mieszaninę w rondlu na małym ogniu przez 5 minut, mieszając.
  6. Obrać banany i pokroić je wzdłuż.
  7. Rozłożyć ryż na głębokich talerzach i udekorować bananami, sosem kokosowym i sezamem.

 

Przepis: @veganiacos