*FRANCIA Mozzarella ekologiczna (250g) [12 kulek] - BIO
Ser mozzarella ekologiczny, 12 małych kulek.
Skład: pasteryzowane mleko ekologiczne, kultury bakterii, sól, podpuszczka mikrobiologiczna.
Zawartość tłuszczu: 45%
Zawiera alergen:mleko łącznie z laktozą.
Masa netto: 250g
Pochodzenie: Niemcy
Średnia wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 233,1 kcal (969,3 kJ)
Białko: 18,1g
Węglowodany: 1,7g
Tłuszcz: 17,1g
Certyfikacja: DE-EKO-034 rolnictwo UE.
Producent: Francia Mozzarella GmbH, Volkmarstraße 9-11, D-12099 Berlin, Niemcy.
Dystrybutor: Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno. Certyfikacja: AGRO BIO TEST PL-EKO-07.
Informacje dodatkowe:
Przechowywać w temperaturze od +4 do +7ºC.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 7 dni.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
SKŁADNIKI:
- 1 mango BIO
- pół opakowania mixu sałat BIO
- 1 opakowanie małych kulek mozzarelli
- sos mango-curry
- garść prażonych płatków
- migdałów
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Mango myjemy, obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Do miski wrzucamy mix sałat, mango, mozzarellę. Polewamy wszystko sosem mango-curry. Posypujemy płatkami migdałów. Sól i pieprz do smaku.