BEZGLUTENOWE BIO

BYODO Musztarda średnio ostra, bezglutenowa (200ml) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 4018462161708

Organiczna musztarda o gładkiej strukturze i ostrym smaku. Doskonała z kiełbasą i serem, wzbogaca smak dresingów, dipów, zup, mięs i ryb.

Musztarda średnio ostra, bezglutenowa BIO

Objętość netto: 200ml

Producent: BYODO

Dystrybutor: Eko-Wital Sp. z o.o.

Kraj pochodzenia: Niemcy

Składniki: woda, ŻÓŁTE NASIONA GORCZYCY*, biały ocet winny*, sól morska, BRĄZOWE NASIONA GORCZYCY*, przyprawy*
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 414 kJ/ 100 kcal
Węglowodany (g): 1,4
 - w tym cukry (g): 1,1
Tłuszcz (g): 6,0
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,8

Błonnik (g): 0

Białko (g): 6,0
Sól (g): 3,9

 

Alergeny: gorczyca

Certyfikat: DE-OKO-013 rolnictwo UE, PL-EKO-01

Warunki przechowywania: Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące

 

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: TAK

Bez glutenu w składnikach: TAK 

Bez cukru:  TAK

Bez barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: TAK 

Bez drożdży: TAK 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Sałatka z komosą ryżową
Sałatka z komosą ryżową

SKŁADNIKI:

  • 5 łyżek komosy ryżowej (quinoa)
  • 1 szklanka wody
  • 5 szt. oliwek czarnych
  • 3 liście sałaty lodowej
  • 5 szt. pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki kiełków rzodkiewki
  • łyżeczka szczypiorku
  • 1/ 4 szt. kopru włoskiego (fenkuł)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/ 4 łyżki musztardy
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 0,5 łyżeczki soku z cytryny lub octu jabłkowego
  • kurkuma, pieprz

 

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Komosę ugotuj w wodzie z dodatkiem soli i kurkumy ok. 15 minut. Odstaw do ostygnięcia, sałatę umyj i dokładnie osusz, porwij na kawałki. Pomidory przekrój na pół, fenkuła pokrój w paski, a rzodkiewkę w plastry, dodaj do sałaty razem z oliwkami i komosą, wymieszaj. Obierz czosnek i smaż w całości na oliwie do zarumienienia. Rozetrzyj go następnie z solą, dodaj do czosnku musztardę, ocet winny, pieprz i oliwę, wymieszaj aż do uzyskania jednolitego sosu. Sosem polej sałatkę, delikatnie wymieszaj, posyp posiekanym szczypiorkiem.