BEZGLUTENOWE BIO

*NATTO Natto - sfermentowana soja (110g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5905669578035
Producent: NATTO

Sfermentowana soja - natto, ekologiczna, bezglutenowa.

Skład:
soja ekologiczna, poddana fermentacji bakterią Bacillus subtilis Natto, woda.

Masa netto: 110g

Wartości odżywcze w 100g produktu/dzienna referencyjna wartość spożycia:

Wartość energetyczna: 200kcal (840kJ)

Białko: 15,5g

Węglowodany: 10g
w tym cukry: 2,5g,

Tłuszcz: 7,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1g

Błonnik: 2,3g

Sól: 0,0g

Wit. B2 (ryboflawina): 0,56mg/40%
Fosfor: 190mg/27%
Żelazo: 3,3mg/23%

Certyfikacja: PL-EKO-07, Rolnictwi UE.

Producent: Ton Color Marek Kołodziejski, 65-742 Zielona Góra, ul. Ludowa 5c.

Informacje dodatkowe:
Produkt naturalny, nadaje się do bezpośredniego spożycia.
Jest źródłem enzymu nattokinaza i wit. K2 MK7.
Ojczyzną Natto jest Japonia, gdzie jest cenione za swe niezwykłe właściwości odżywcze. W szczególności wysoką zawartość witaminy K2, w jej rzadkiej wartościowej naturalnej postaci MK7 oraz enzymu nattokinaza, któremu Japończycy przypisują szczególne znaczenie. Ten potencjał odżywczy powstaje w wyniku fermentacji ziarna sojowego z uzyciem bakterii Bacillus Subtilis. Dzięki ich aktywności struktura soi podlega przeobrażeniu do postaci o wysokiej biodostępności składników odżywczych.

Soposób użycia: zaleca się spożywać codziennie ok. 10g (ok. 25 ziaren).

Przechowywać w temp. 7-10ºC.

Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 7dni.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie