*NATTO Natto - sfermentowana soja (110g) - BIO
Sfermentowana soja - natto, ekologiczna, bezglutenowa.
Skład: soja ekologiczna, poddana fermentacji bakterią Bacillus subtilis Natto, woda.
Masa netto: 110g
Wartości odżywcze w 100g produktu/dzienna referencyjna wartość spożycia:
Wartość energetyczna: 200kcal (840kJ)
Białko: 15,5g
Węglowodany: 10g
w tym cukry: 2,5g,
Tłuszcz: 7,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1g
Błonnik: 2,3g
Sól: 0,0g
Wit. B2 (ryboflawina): 0,56mg/40%
Fosfor: 190mg/27%
Żelazo: 3,3mg/23%
Certyfikacja: PL-EKO-07, Rolnictwi UE.
Producent: Ton Color Marek Kołodziejski, 65-742 Zielona Góra, ul. Ludowa 5c.
Informacje dodatkowe:
Produkt naturalny, nadaje się do bezpośredniego spożycia.
Jest źródłem enzymu nattokinaza i wit. K2 MK7.
Ojczyzną Natto jest Japonia, gdzie jest cenione za swe niezwykłe właściwości odżywcze. W szczególności wysoką zawartość witaminy K2, w jej rzadkiej wartościowej naturalnej postaci MK7 oraz enzymu nattokinaza, któremu Japończycy przypisują szczególne znaczenie. Ten potencjał odżywczy powstaje w wyniku fermentacji ziarna sojowego z uzyciem bakterii Bacillus Subtilis. Dzięki ich aktywności struktura soi podlega przeobrażeniu do postaci o wysokiej biodostępności składników odżywczych.
Soposób użycia: zaleca się spożywać codziennie ok. 10g (ok. 25 ziaren).
Przechowywać w temp. 7-10ºC.
Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 7dni.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |