BEZGLUTENOWE BIO

ORGANIC Orzechy macadamia ekologiczne (75g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5902448169248

Orzechy macadamia ekologiczne

Ekologiczne surowe orzechy macadamia. To prawdziwy rarytas wśród orzechów! Oryginalnie orzechy macadamia pochodzą z dalekiej Australii, gdzie od wieków stanowiły podstawę pożywienia Aborygenów. Aktualnie uprawiane są również w krajach Ameryki i Afryki. Popularność zdobyły dzięki delikatnemu, lekko słodkiemu smakowi. Pokruszone, idealnie nadają się jako dodatek do deserów i ciast. Wyśmienicie smakują lekko podprażone lub obtoczone w czekoladzie.

Masa netto: 75g

Składniki: orzechy macadamia ekologiczne 100%
Produkt zawiera alergen: orzechy. Może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Pochodzenie: Australia

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna: 746 kcal (3073 kJ)
  • Białko: 8g
  • Węglowodany: 4,5g
  • Tłuszcz: 76g

Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo spoza UE

Konfekcjonowano przez: Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, certyfikat nr PL-EKO-07 07904 dla Organic Farma Zdrowia S.A., ul.Głubczycka 11/1, 02-417 Warszawa (PL-EKO-01-5576)

Informacje dodatkowe:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Domowa granola
Domowa granola

W erze kartonów wypchanych napompowanymi płatkami, miska chrupków polanych (zimnym!) mlekiem gładko została włączona do kanonu porannych posiłków jako pożywny pokarm. Nie dajmy się zwieść producentom. To co dobrego możesz zrobić dla siebie to upiec z aromatyczną wanilią brytfankę pestek, orzechów i płatków z pełnego ziarna i podać z owocami lata i ciepłym mlekiem roślinnym albo eko jogurtem.

 

W erze kartonów wypchanych napompowanymi płatkami, miska chrupków polanych (zimnym!) mlekiem gładko została włączona do kanonu porannych posiłków jako pożywny pokarm. Nie dajmy się zwieść producentom. To co dobrego możesz zrobić dla siebie to upiec z aromatyczną wanilią brytfankę pestek, orzechów i płatków z pełnego ziarna i podać z owocami lata i ciepłym mlekiem roślinnym albo eko jogurtem. 

 

Składniki:

    • 2 szklanki płatków bezglutenowych (ryżowych, gryczanych etc.)
    • ½ szklanki oliwy z oliwek - mleko roślinne i owoce do podania, laska wanilii do przechowywania  

Wykonanie:

Składniki płynne połącz z suchymi w dużej misce i przełóż do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C, często mieszając by uniknąć przypalenia. Wystudź, przełóż do słoja z laską wanilii dla nadania aromatu. Podawaj na pyszne śniadanie i ciesz się prawdziwą energią.

 

 

autor przepisu: natchniona.pl