BEZGLUTENOWE BIO

EKOWITAL Orzechy nerkowca ekologiczne (100g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5908249970830
Producent: EKO WITAL

Orzechy nerkowca ekologiczne
     
Ekologiczne orzechy nerkowca odznaczają się delikatnym, słodkim smakiem wspomagają walkę z cukrzycą i nadwagą. Orzechy nerkowca można jeść prażone, solone, w deserach, ciastach lub z warzywami.


Masa netto
: 100g.


Producent: Eko-Wital

Skład: orzechy nerkowca*
*produkt pochodzący z rolnictwa ekologicznego
Alergeny: orzechy
Możliwe alergeny: Może zawierać śladowe ilości glutenu i sezamu.
      
Wartość odżywcza produktu na 100g:
Wartość energetyczna
(kJ/kcal):     2400 kJ/ 573 kcal
Białko (g):     18
Węglowodany (g):     30
W tym cukry (g):     5
Tłuszcz (g):     44
W tym kwasy tłuszczowe
nasycone (g):     8.4
Błonnik pokarmowy (g):     1.5
Sól (g):     0.03

Warunki przechowywania: Należy przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.

Produkt BIO:     TAK
Produkt BEZLAKTOZOWY:     TAK
Produkt WEGETARIAŃSKI:     TAK
Produkt WEGAŃSKI:     TAK
Produkt NATURALNY:     TAK

 

Przepis

Majonez wegański - odżywczy i zdrowy
Majonez wegański - odżywczy i zdrowy

SKŁADNIKI: (na 1 słoiczek):

  • ½ szklanki migdałów bez skórek  
  • ½ szklanki orzechów nerkowca  
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek  
  • ¼ szklanki chłodnej wody  
  • 1 łyżka pasty tahini  
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka octu jabłkowego  
  • 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
  • 1 łyżeczka mielonych nasion kuminu  
  • 3 łyżki napoju roślinnego bez cukru i aromatów (na przykład ryżowego)  
  • 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej  
  • szczypta mielonego pieprzu

 

PRZYGOTOWANIE:

Umieść w blenderze wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy. Zmiksuj, a następnie wlej oliwę i ponownie zmiksuj, aby uzyskać jednolitą konsystencję.

 

Przepis Agnieszki Maciąg z książki „SMAK WIECZNEJ MŁODOŚCI. Jak zachować młodość i witalność w każdym wieku”.