BIO

EKOWITAL Pestki dyni ekologiczne (180g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5908249970250
Producent: EKO WITAL

Pestki dyni ekologiczne

Pestki z dyni wpływają na mocne włosy, paznokcie, kości i nerwy. Świeże pestki z dyni zjedzone na czczo to sprawdzony domowy sposób na odrobaczanie. Pestki mogą doskonale zastąpić chipsy.

Masa netto:
180g

Producent:
Eko-Wital

Skład: pestki dyni*

*produkt pochodzący z rolnictwa ekologicznego
Możliwe alergeny: Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów i sezamu.
      
Wartość odżywcza produktu na 100g:
Wartość energetyczna
(kJ/kcal):     2504 kJ/ 549 kcal
Białko (g):     25
Węglowodany (g):     18
W tym cukry (g):     2
Tłuszcz (g):     45
W tym kwasy tłuszczowe
nasycone (g):     9.4
Błonnik pokarmowy (g):     8.8
Sól (g):     0.045

Warunki przechowywania: Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Produkt BIO:     TAK
Produkt BEZLAKTOZOWY:     TAK
Produkt WEGETARIAŃSKI:     TAK
Produkt WEGAŃSKI:     TAK
Produkt BEZ CUKRU:     TAK
Produkt NATURALNY:     TAK

Przepis

Kolorowa tunezyjska potrawka wielowarzywna
Kolorowa tunezyjska potrawka wielowarzywna

Czy wiesz, że RYŻ BRĄZOWY DŁUGOZIARNISTY... ... to najmniej przetworzony i przez to najbardziej wartościowy gatunek ryżu. Usuwana jest jedynie niejadalna łuska, czyli ziarno jest częściowo obłuskane, dzięki czemu zachowuje większość swoich składników odżywczych.

SKŁADNIKI:

  • 2 łyżki ryżu brązowego
  • 1 łyżka płatków ryżowych
  • 1/2 marchewki
  • 1 łyżeczka orzeszków pinni
  • 1/2 zielonej papryki
  • 2 łyżki groszku zielonego
  • 1/2 pora
  • 1 łyżka kukurydzy
  • 1 łyżeczka rodzynek
  • 1 łyżeczka zarodków pszennych
  • 1/2 łyżeczki pestek słonecznika
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki natki z pietruszki
  • 2 łyżeczki pestek dyni
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • szczypta kurkumy  

 

Gotowa lista zakupowa

 

PRZYGOTOWANIE:

Ryż przepłucz pod bieżącą wodą, a następnie zalej go wrzątkiem z dodatkiem kurkumy i oliwy z oliwek. Zostaw w garnku pod przykryciem na ok. 20 minut, potem postaw na mały gaz i gotuj ok. 5 minut. Ryż przełóż do garnka do gotowania na parze. Dodaj pokrojoną w kostkę marchew, zieloną paprykę, pokrojonego w talarki pora. Paruj wszystko ok. 15 minut. Gdy warzywa już zmiękną dodaj resztę produktów i paruj całość ok. 5 minut. Podawaj z natką pietruszki.