BIO

Sałata masłowa ekologiczna 1szt. - BIO (PL)

Dodaj recenzję
Kod: 1975

Sałata poprawia trawienie, zapobiegają zaparciom, działają moczopędnie i przeciwzapalnie. We wszystkich częściach świeżych zielonych roślin występuje karoten –żeby skorzystać z wit. A trzeba spożywać sałatę z odrobiną oleju; można zwielokrotnić jej walory żywieniowe poprzez dodanie siekanych „zielenin”(koperku, natki pietruszki, szczypiorku, rzeżuchy, mięty pieprzowej), rzodkiewki, ogórka, pomidora i np. jajka na twardo.

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Polska

 

CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

BEZGLUTENOWY: TAK

BEZLAKTOZOWY: TAK

WEGETARIAŃSKI: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak

Przepis

Sałatka z bazyliowym pesto
Sałatka z bazyliowym pesto

Składniki:

  • sałata BIO
  • ogórek BIO
  • pomidorki cherry BIO
  • mix oliwek BIO
  • papryka BIO
  • sera BIO
  • 3 łyżki pesto bazyliowego
  • orzeszki piniowe
  • pieczywko chrupkie z amarantusa

 

Przygotowanie:

Warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Sałatę porwać na listki, pomidorki cherrt przekroić na pół a ogórka i paprykę w kostkę. Ser (do wyboru mozzarella, kozi lub owczy) pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z 3 łyżkami pesto. Na koniec dodać oliwki, posypać orzeszkami piniowymi. Sól i pieprz do smaku.

Podawać z pieczywem chrupkim.

 

ENG

Components:

  • BIO lettuce
  • Cucumber BIO
  • Cherry tomatoes BIO
  • Mix olive BIO BIO
  • paprika BIO
  • cheese
  • 3 tablespoons basil pesto
  • Pin nuts
  • Crisp bread

 

Preparation: 

Wash vegetable and dry. Peel the leaves of lettuce, cut cherry tomatoes in half, cucumber, and pepper into cubes. Cheese (mozzarella, goat or sheep) cut into cubes. Mix all ingredients with 3 tablespoons of pesto. Finally, add olives and pine nuts. Add salt and pepper to taste. 

Serve with crisp bread.