MINUS L Ser feta bez laktozy (150g)
Ser feta bez laktozy
(ser z mleka owczego i koziego dojrzewający w solance bez laktozy)
Producent: Minus L
Waga: 150g
Skład:
- pasteryzowane mlekoowcze (min.70%)
- pasteryzowane mleko kozie (max.30%)
- laktaza
* zawartość laktozy poniżej 0,1g/100g gotowego produktu
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Paprykę pokroić na cienkie plastry. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.
Gdy czosnek się zrumieni, dodać liście szpinaku, pokrojone suszone pomidory i łyżkę oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Smażyć przez 2-3 minuty, delikatnie mieszając.
SKŁADNIKI:
|
|
PRZYGOTOWANIE:
Paprykę pokroić na cienkie plastry. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.
Gdy czosnek się zrumieni, dodać liście szpinaku, pokrojone suszone pomidory i łyżkę oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Smażyć przez 2-3 minuty, delikatnie mieszając.
Jajka roztrzepać w miseczce, dodać do nich sól, pieprz i wlać na patelnię. Przykryć patelnię i smażyć wszystko na małym ogniu. Gdy masa będzie częściowo ścięta, dodać na wierzch pokruszony ser feta i przykryć jeszcze na 1-2 minuty.
Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
* Przepis pochodzi z książki Agaty Ziemnickiej i Juliena Sosso „ZDROWA I PROMIENNA SKÓRA 60 potraw dla pięknej cery”