BIO

*KINDERDIJK Ser gouda młody (250g) - BIO (f)

Dodaj recenzję
Kod: 282286???????
Sery Kinderdijk – to produkty w 100% naturalne. Produkowane są tradycyjną metodą bez żadnych dodatków. Skład sera jest bardzo prosty: Mleko pochodzące z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych, podpuszczka (mikrobiologiczna, w przeciwieństwie do podpuszczki zwierzęcej), bakterie kwasu mlekowego i sól. Ponieważ podpuszczka jest pochodzenia roślinnego, a nie zwierzęcego – sery z firmy Kinderdijk są wegetariańskie. To prawdziwy ser produkowany tradycyjną metodą i dojrzewający w naturalnych warunkach.

Ser gouda młody ekologiczny

Ser dojrzewał od 4 do 6 tygodni

UWAGA: Produkt zmiennowagowy. Ostateczna cena zależna jest od rzeczywistej wagi produktu i kalkulowana jest na etapie wystawiania paragonu.

 

Masa netto: ok. 250g

Producent:  BIOKAAS KINDERDIJK

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Holandia

Składniki: ekologiczne mleko krowie, podpuszczka mikrobiologiczna (niezwierzęca), bakterie kwasu mlekowego, sól

Alergeny: mleko

Certyfikat: NL-BIO-001 

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data min. trwałości: nie krótsza niż 14 dni

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: NIE

Bez laktozy: NIE

Bez cukru: TAK

Bez sztucznych barwników: TAK 

Bez jaj: TAK

Bez orzechów: TAK

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Potrawa jednopatelniowa z kaszy i soczewicy
Potrawa jednopatelniowa z kaszy i soczewicy

SKŁADNIKI:

 

PRZYGOTOWANIE:

Na suchej patelni lekko prażymy pokrojoną w półplasterki cebulę, dodajemy pokrojoną w taką samą formę marchew, mieszamy kilka minut. Wsypujemy kaszę gryczaną, dodajemy trochę wody (wodę uzupełniamy przez cały czas przyrządzania potrawy). Następnie dodajemy pokrojone na kawałki (niezbyt małe): cukinię i bakłażan, mieszamy, podduszamy. Potrawa powinna być mieszana w zasadzie przez cały czas jej przyrządzania. Dodajemy opłukaną zieloną soczewicę, pamiętamy o uzupełnianiu wody. Solimy pod koniec (gdy soczewica będzie miękka), dodajemy pokrojony pomidor, polewamy oliwą, posypujemy serem. Ta potrawa jest pyszna bez dodatkowych przypraw! O smaku decydują warzywa, doskonałej jakości oliwa i ser.