*KINDERDIJK Ser kozi dojrzewający (250g) - BIO (f)
Ser kozi dojrzewający ekologiczny
Ser dojrzewał od 3 do 6 miesięcy
UWAGA: Produkt zmiennowagowy. Ostateczna cena zależna jest od rzeczywistej wagi produktu i kalkulowana jest na etapie wystawiania paragonu.
Masa netto: ok. 250g
Producent: BIOKAAS KINDERDIJK
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Holandia
Składniki: ekologiczne mleko kozie, podpuszczka mikrobiologiczna (niezwierzęca), bakterie kwasu mlekowego, sól
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Alergeny: mleko
Certyfikat: NL-BIO-001
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: NIE
Bez laktozy: NIE
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
SKŁADNIKI: (4 porcje)
- 1 kg pomidorów
- 1 ogórek
- 1/2 papryki
- 2 plastry cebuli
- kawałeczek papryczki chili
- 1 łyżka soku z limonki( + starta skórka)
- 2 łyżeczki octu winnego
- 4 łyżki oliwy extra vergine
- ½ pęczka kolendry
- 100 g koziego sera
PRZYGOTOWANIE:
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać. Pokroić na kawałki (najlepiej robić to bezpośrednio na sicie zawieszonym nad miską - dzięki temu zachowamy sok i pozbędziemy się nasion). Miąższ dodać do soku w misce, z nasion pozostawionych na sicie wycisnąć jak najwięcej soku. Nasiona wyrzucić a do soku z miąższem dodać obrane i pokrojone ogórki, cebulę oraz paprykę. Dodać chili (na początek mniejszą ilość), sok z limonki, ocet winny oraz oliwę. Przełożyć do pojemnika blendera (zostawić część do pokrojenia w kostkę) i zmiksować (przez około pół minuty na wysokich obrotach). Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz w razie większą ilością chili, oraz posiekaną świeżą kolendrą. Chłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny lub w zamrażarce jeśli nie mamy czasu. Przelać do miseczek lub szklanek, posypać pokrojonymi w kosteczkę warzywami wymieszanymi z sokiem i skórką limonki oraz oliwą, pokruszonym lub drobno posiekanym serkiem kozim oraz świeżo zmielonym pieprzem. Warzywa w kostkę: Pokrojone w kosteczkę warzywa (wymienione powyżej), 1/2 łyżeczki skórki startej z limonki, 1 łyżka soku z limonki, 1 łyżeczka oliwy, świeżo zmielony pieprz kilka kostek serka koziego