BYODO Sól z oceanu atlantyckiego (500g)

Dodaj recenzję
Kod: 4018462160381
Niejodowana, drobnoziarnista, naturalna sól o zawartości niezbędnych minerałów i mikroelementów takich jak potas, cynk, magnez, miedź i wapń. Oceaniczna sól nie zawiera w swoim składzie substancji przeciwzbrylających i konserwantów.

Sól z Oceanu Atlantyckiego

Niejodowana, drobnoziarnista, naturalna sól o zawartości niezbędnych minerałów i mikroelementów takich jak potas, cynk, magnez, miedź i wapń. Oceaniczna sól nie zawiera w swoim składzie substancji przeciwzbrylających i konserwantów.

 

Masa netto: 500g  

Producent: BYODO

Dystrybutor: Eko Wital Sp. z o.o.

Kraj pochodzenia: Niemcy

Skład: sól z Oceanu Atlantyckiego (niejodowana)

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące

 

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: TAK  

Bez glutenu w składnikach: TAK 

Bez cukru: TAK 

Bez barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK 

Bez orzechów: TAK 

Bez drożdży: TAK 

 

Przepis

Kimchi kanapka z kurczakiem
Kimchi kanapka z kurczakiem

Przepis pochodzi od naszego dostawcy Old Friends Kimchi.

Składniki:

● 6 trybowanych udek z kurczaka

● 3 łyżki sosu sojowego

● 1 łyżka miodu

● 100 g masła

● 100 g mąki pszennej

● 2 jajka

● 150 g panko (lub bułki tartej)

● olej - do smażenia

Sos sojowy mieszamy z miodem i dokładnie obtaczamy w nim kurczaki. Następnie obsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju, przekładamy do głębokiej blachy, wyłożonej papierem do pieczenia i dodajemy 100 g masła. Pieczemy pod przykryciem, w piekarniku nagrzanym do 120 C przez 3 godziny. Gotowe mięso studzimy, zdejmujemy skórę i panierujemy. Do trzech osobnych talerzy dodajemy kolejno: 100 g mąki, 2 rozkłócone jajka i 150 g panko. Panierujemy kurczaki po kolei w mące, jajku i panko. Smażymy na głębokim tłuszczu do mocnego zarumienienia.

Do podania:

● 4 bułki do burgerów dobrej jakości

● 200 g Old Friends Kimchi

● Kimchi majo

● 2 pomidory

● 1 sałata rzymska

Podjemy z dobrej jakości bułkami, kimchi, kimchi majonezem, pomidorem i rzymską.

Kimchi majo:

Składniki:

● 1 jajko

● szczypta soli

● szczypta pieprzu

● 2 łyżki soku z Old Friends Kimchi

● 1 łyżeczka soku z cytryny

● kropla sosu sojowego - opcjonalnie

● około 200-250 ml oleju np. rzepakowego lub winogronowego

 

Do wysokiego, wąskiego naczynia dodajemy jajko, sól, pieprz oraz olej i miksujemy blenderem ręcznym (nie wyciągając końcówki ponad powierzchnie masy). Na koniec dodajemy sok z kimchi i cytrynę i krótko miksujemy tylko do połączenia.