BYODO Sos chili papryka, bezglutenowy (250ml) - BIO
Sos chili papryka, bezglutenowy BIO
Sos bezglutenowy. Pasuje idealnie do fondue, dipów, jako dodatek do sałatek oraz do grillowanych mięs i ryb.
Objętość netto: 250ml
Producent: BYODO
Dystrybutor: Eko Wital Sp. z o.o.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Skład: koncentrat pomidorowy* (45%), cukier trzcinowy*, papryka* (11%), pomidory*, biały ocet winny*, cebula*, skrobia kukurydziana*, sól kamienna, ocet jabłkowy*, chilli* (0,29%), zagęszczacz: guma guar*, przyprawy*.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 412 kJ/ 97 kcal
Węglowodany (g): 20,7
- w tym cukry (g): 17,7
Tłuszcz (g): 0,1
Białko (g): 1,7
Sól (g): 2,3
Certyfikacja: DE-OKO-013 rolnictwo UE
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: NIE
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |