BEZGLUTENOWE BIO

BYODO Sos curry-mango, bezglutenowy (250ml) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 4018462193006
Sos bezglutenowy. Pasuje idealnie do fondue, dipów, jako dodatek do sałatek oraz do grillowanych mięs i ryb.

Sos curry-mango, bezglutenowy BIO

 

 

Objętość netto: 250ml

Producent: BYODO

Dystrybutor: Eko Wital Sp. z o.o.

Kraj pochodzenia: Niemcy

Skład: olej rzepakowy*, cukier trzcinowy*, ocet jabłkowy*, woda, przecier z mango* (8%), pasta pomidorowa*, sól kamienna, skrobia kukurydziana*, curry* (1,8%), cebula*, morele*, BIAŁKO MLEKA*, czerwone wino*, kwas cytrynowy*, zagęszczacz: guma guar*, przyprawy*. 
*produkt rolnictwa ekologicznego

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 301 kcal (1250 kJ)

Węglowodany (g): 21,1
- w tym cukry (g): 16,5
Tłuszcz (g): 23,4
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,6

Białko (g): 0,8
Sól (g): 1,9

Alergeny: mleko

Certyfikacja: DE-OKO-013 rolnictwo UE

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące

 

Produkt naturalny: TAK 

Produkt wegetariański: TAK 

Produkt wegański: NIE  

Bez glutenu w składnikach: TAK 

Bez cukru: NIE 

Bez barwników: TAK 

Bez konserwantów: TAK 

Bez jaj: TAK 

Bez orzechów: TAK 

Bez drożdży: TAK 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Sałatka z mango
Sałatka z mango

SKŁADNIKI:

  • 1 mango BIO
  • pół opakowania mixu sałat BIO
  • 1 opakowanie małych kulek mozzarelli
  • sos mango-curry
  • garść prażonych płatków
  • migdałów
  • sól i pieprz

 

Gotowa lista zakupowa

 

PRZYGOTOWANIE:

Mango myjemy, obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Do miski wrzucamy mix sałat, mango, mozzarellę. Polewamy wszystko sosem mango-curry. Posypujemy płatkami migdałów. Sól i pieprz do smaku.