BYODO Sos curry-mango, bezglutenowy (250ml) - BIO
Sos curry-mango, bezglutenowy BIO
Objętość netto: 250ml
Producent: BYODO
Dystrybutor: Eko Wital Sp. z o.o.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Skład: olej rzepakowy*, cukier trzcinowy*, ocet jabłkowy*, woda, przecier z mango* (8%), pasta pomidorowa*, sól kamienna, skrobia kukurydziana*, curry* (1,8%), cebula*, morele*, BIAŁKO MLEKA*, czerwone wino*, kwas cytrynowy*, zagęszczacz: guma guar*, przyprawy*.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 301 kcal (1250 kJ)
Węglowodany (g): 21,1
- w tym cukry (g): 16,5
Tłuszcz (g): 23,4
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,6
Białko (g): 0,8
Sól (g): 1,9
Alergeny: mleko
Certyfikacja: DE-OKO-013 rolnictwo UE
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: NIE
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
SKŁADNIKI:
- 1 mango BIO
- pół opakowania mixu sałat BIO
- 1 opakowanie małych kulek mozzarelli
- sos mango-curry
- garść prażonych płatków
- migdałów
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Mango myjemy, obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Do miski wrzucamy mix sałat, mango, mozzarellę. Polewamy wszystko sosem mango-curry. Posypujemy płatkami migdałów. Sól i pieprz do smaku.