YAKSO Sos sojowy tamari mocny, bezglutenowy (125 g) - BIO
Dodaj recenzję
Kod: 5400313430320
Producent: YAKSO
Sos japoński tamari do gotowania ze sfermentowanej soi. Fermentacja odbywa się za pomocą kultur koji (Aspergillus oryzae) i trwa ponad 1,5 roku.
>>> Produkt pasteryzowany
Więcej
Masa netto: 125g
Producent: YAKSO
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj pochodzenia: Holandia
Kraj pochodzenia składników: Indie
Składniki: woda, soja* (39 %), sól morska, Aspergillus oryzae
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 293/ 70
Węglowodany (g): 7,3
- w tym cukry (g): 1,7
Tłuszcz (g): 0,1
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0
Błonnik (g): 0
Białko (g): 10,0
Sól (g): 13,0
Alergeny: soja
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |