*SOTO Mini sajgonki wegańskie w stylu tajskim (200g) - BIO
Mini sajgonki wegańskie w stylu tajskim BIO
Ekologiczne i wegetariańskie sajgonki - doskonałe jako danie na ciepło lub jako zimna przekąska.
Sajgonki, to popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej. Sajgonki mają postać naleśniczków z nadzieniem warzywnym, mięsno-warzywnym lub krewetkowym, zazwyczaj jedzone są z różnego rodzaju sosami i dipami.
Wystarczy podgrzać i cieszyć się orientalnym smakiem.
Sposób przygotowania: Delikatnie podgrzać na patelni aż do uzyskania złocistobrązowej barwy. Sajgonki można również serwować na zimno.
Masa netto: 200g
Producent: SOTO
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Kraj pochodzenia składników: Niemcy
Składniki: biała kapusta*, kiełki fasoli mung* (12%), czerwona papryka*, marchew*, tofu* (4%) (woda, ziarna SOI*, koagulant: siarczan wapnia), cebule*, płatki ziemniaczane*, makaron azjatycki* (1%), (mąka PSZENNA*, KASZA MANNA Z PSZENICY DURUM*), sos sojowy** (woda, ziarna SOI*, PSZENICA*, sól morska), sok cytrynowy*, kolendra*, sól morska, przyprawy*.
Ciasta: woda, mąka PSZENNA*, olej słonecznikowy*, sól morska.
* certyfikowane składniki ekologiczne
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna:
Błonnik pokarmowy (g):
Białko (g):
Węglowodany (g):
- w tym cukry (g):
Tłuszcz (g):
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g):
Sól (g):
Możliwe alergeny: pszenica, soja
Opakowanie: przyjazne dla środowiska - wykonane w 57% z plastiku pochodzącego z recyklingu
Certyfikat: DE-ÖKO-003, Rolnictwo UE i spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. 2-7°C. Produkt można mrozić.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Nietestowany na zwierzętach: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez laktozy: TAK