BEZ LAKTOZY

ED RED Ragu alla Bolognese (originals) (300g)

Dodaj recenzję
Kod: 5903940086590
Producent: ED RED
ORIGINALS: Ragu alla Bolognese - konserwa rzemieślnicza Ed Red. W tej puszce zamknięto gęsty sos z długo duszoną wołowiną z włoskimi pomidorami, ziołami i oliwą z oliwek EV. Ten włoski klasyk najlepiej będzie smakować z ugotowanym al dente makaronem tagliatelle, posypany startym parmezanem. Nie zapomnijcie o lekkim, owocowym winie np. Tempranillo. >>> Każda konserwa Eda zawiera pyszne potrawy, ugotowane przez najlepszych kucharzy wyłącznie z naturalnych składników najwyższej jakości. >>> To nie są zwykłe konserwy! To dania restauracyjne, które kupisz na wynos i odbierzesz tam gdzie Ci wygodnie.

 SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zamkniętą puszkę umieść w garnku z gorącą wodą i gotuj na małym ogniu przez 10 minut (ORIGINALS) lub 15 minut (ALL IN ONE). Możesz też przełożyć zawartość puszki do garnka i podgrzać pod przykryciem na małym ogniu, bez dodatku tłuszczu.

Po wyjęciu z wody, otwórz puszkę, trzymając ją przez ręcznik kuchenny, aby się nie poparzyć. Uważaj, kropla gorącego sosu lubi wystrzelić przy otwieraniu.

Ciepłe danie przełóż na talerz, dodaj makaron, kaszę, ryż, kuskus, ziemniaki albo po prostu dobry chleb – co tylko lubisz. Zauważ, że puszki ALL IN ONE zawierają już dodatki skrobiowe.

Prosta sałatka, surówka lub choćby ogórek kiszony będą świetnym uzupełnieniem posiłku.

Masa netto: 300g

Producent: ED RED

Kraj producenta: Polska

Skład: udziec wołowy 33%, bulion (m.in. seler), cebula, czosnek, marchewka, pietruszka, pomidor, rozmaryn, bazylia świeża, anchois, oliwa z oliwek, szałwia świeża, seler, wino czerwone, sól

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 532/127
Węglowodany (g): 2,8
- w tym cukry (g): 2,2
Tłuszcz (g): 6,2
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 2,2
Białko (g): 14,6
Sól (g): 0,6

Alergeny: seler, anchois

Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym miejscu.

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK 
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK 
Bez drożdży: TAK 

 

Przepis

Ed Red. Jak jeść?
Ed Red. Jak jeść?
Zawsze stawialiśmy na innowacje. Dlatego dziś, nasze doświadczenie i pasję do jedzenia zamykamy w metalowej puszce i przekazujemy w Wasze ręce pierwsze w Polsce rzemieślnicze konserwy. Zaczynaliśmy w 2014 roku, serwując naszym krakowskim gościom nowoczesną polską kuchnię oraz steki, które jako pierwsi w Polsce sezonowaliśmy na sucho. Najważniejsze organizacje w świecie gastronomii takie jak: Michelin, Gault & Millau oraz Slow Food, od lat przyznają nam wyróżnienia.

Instrukcja obsługi puszki

Puszki Eda to pyszne dania gotowane przez naszych kucharzy wyłącznie z naturalnych składników. Na pierwszym miejscu stawiamy smak, ale docenisz też 2-letni termin trwałości oraz ekologiczne i praktyczne opakowanie. Z naszymi konserwami posiłek to przyjemność bez wysiłku. Otwierasz wieczko i jesz jak w restauracji!

Zamkniętą puszkę umieść w garnku z gorącą wodą i gotuj na małym ogniu przez 10 minut (ORIGINALS) lub 15 minut (ALL IN ONE). Możesz też przełożyć zawartość puszki do garnka i podgrzać pod przykryciem na małym ogniu, bez dodatku tłuszczu.

Po wyjęciu z wody, otwórz puszkę, trzymając ją przez ręcznik kuchenny aby się nie poparzyć. Uważaj, kropla gorącego sosu lubi wystrzelić przy otwieraniu.

Ciepłe danie przełóż na talerz, dodaj makaron, kaszę, ryż, kuskus, ziemniaki albo po prostu dobry chleb – co tylko lubisz. Zauważ, ze puszki ALL IN ONE, zawierają już dodatki skrobiowe.

Prosta sałatka, surówka lub choćby ogórek kiszony będą świetnym uzupełnieniem posiłku.

Smacznego!