BIO-PIEKARNIA Chleb hruby orkiszowy (580g) - BIO (dostawa do sklepu - wtorek)
Chleb Hruby orkiszowy - EKO
W skład chleba wchodzi wyłącznie ziarno orkiszu z upraw ekologicznych potwierdzonych certyfikatem. Mąka orkiszowa TYP 1850. Bez polepszaczy i konserwantów.
Chleb rośnie wyłącznie na zaczynie na bazie miodu oraz drożdży i jest wypiekany w piecu opalanym drewnem.. Mąka orkiszowa TYP 1850, używana do produkcji tego rodzaju pieczywa jest bogata w wiele cennych witamin.
Chleb orkiszowy w swoim składzie zawiera: mąkę orkiszową z pełnego przemiału, gotowane ziarno orkiszu, wodę, miód, drożdże oraz sól.
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 898/212
Węglowodany (g): 38,0
Tłuszcz (g): 1,8
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,3
Błonnik (g): 3,5
Białko (g): 8,3
Sól (g): 0,93
Alergeny: drożdże, miód
Certyfikat: Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą AgroBIOTest RE-07/2005/PL
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: NIE
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: NIE
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.
SKŁADNIKI:
- 1 szt. awokado
- 3 różyczki brokułu
- pół ząbka czosnku
- szczypta soli morskiej
- 3 łyżeczki koperku
- kromka chleba razowego
- gałka muszkatołowa
- sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.