BIO-PIEKARNIA Chleb hruby pszenno-żytni ze słonecznikiem (700g) (dostawa do sklepu - wtorek )
Chleb hruby pszenno-żytni słonecznikowy - EKO
Do produkcji tego rodzaju pieczywa używa się dwóch rodzajów mąki - żytniej i pszennej. Chleb pszenno-żytni słonecznikowy w swoim składzie ma dodatkowo ziarno słonecznika, wodę, drożdże, śladowe ilości miodu i sól. Do jego wypieku używa się zakwasu, który nadaje mu charakterystyczny smak, zapach i konsystencję. Część żytnia rośnie na zaczynie żytnim, zaś pszenna na drożdżach.
- Pieczywo posiada Certyfikat PL EKO-07 Rolnictwo UE
- Bez polepszaczy i konserwantów
- Wypiekany jest w piecu opalanym drewnem
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1050/250
Węglowodany (g): 34,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,2
Błonnik (g): 8,9
Białko (g): 8,5
Sól (g): 1,0
Alergeny: żyto, pszenica, drożdże, miód
Certyfikat: Produkt rolnictwa ekologicznego pod kontrolą AgroBIOTest RE-07/2005/PL
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: NIE
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: NIE
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Czy wiesz, że BROKUŁY... są jedzone w dużych ilościach przez kulturystów oraz sportowców, ponieważ wzmacniają stawy i obniżają poziom kortyzolu, który wytwarza się w organizmie po przetrenowaniu.
SKŁADNIKI:
- 1 szt. awokado
- 3 różyczki brokułu
- pół ząbka czosnku
- szczypta soli morskiej
- 3 łyżeczki koperku
- kromka chleba razowego
- gałka muszkatołowa
- sok z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Brokuła ugotuj. Odcedź i zmiksuj z awokado. Dodaj czosnek, przyprawy, sok z cytryny oraz posiekany koperek. Wymieszaj. Podawaj na kanapce z chleba razowego. Dla osoby na diecie bezglutenowej użyj pieczywa bez zawartości glutenu. Gotową pastę możesz posypać pestkami słonecznika, dyni, sezamu.